Vegetarlasagne med ostesaus

Lasagne er en av mine favoritter! synes den er like god med kjøtt som uten. den tar over en time å lage, men er vel verdt det.

Til 8 personer:

Til lasagne:
1 løk
4-6 sopp
2 gulrøtter
1 aubergine
1 squash
1/2 pk fetaost
1 stk grønnsaksbuljong
4 pk hakkede tomater
1 pose fersk spinat
pastaplater (fullkorn)
chili, basilikum, oregano, salt og pepper
2 fedd hvitløk
ost til toppen

Til ostesaus:
50 g smør
2-3 ss hvetemel eller speltmel
5 dl melk
150g ost
salt, pepper, muskatpulver

  1. Kutt opp løk og gulrøtter i terninger, hvitløken i små biter og sopp i skiver. ha smør i pannen og begynn med å steke løken og hvitløken. Fres dette i 2-3 minutter før du har i gulrøttene og soppen. ste videre i noen minutter på medium varme.
  2. Hell over de hakkede tomatene og vannet. Tilsett buljongen, urtene og smak til med salt og pepper etterhvert.  la det småkoke i 10-15 minutter.
  3. Kutt aubergin og squash i skiver og stek lett på stekepannen. 1 minutt på hver side. Legg dem på et brett eller papir når de er ferdig.
  4. Stek spinaten i en panne sammen med litt smør. dette skal ta noen minutter og du vil se at mengden minker betraktelig.
  5. Smelt smør i en kjele. Når det har smeltet tilsetter du melet og rører det ut med en  visp. Ha i litt og litt melk mens du rører konstant. Det er viktig å røre ut klumpene før du tar i mer melk.
  6. Når du har hatt i all melken lar du den småkoke til den tykner. Smak til med             muskatnøtt, salt og pepper.
  7. Ha i osten slik at den smelter.
  8. Da er alt klart og du kan begynne å fylle formen. Min form er 25×37 cm. Først noen øser med tomatsausen, deretter strør jeg litt fetaost utover før jeg legger et lag med aubergine, squash og spinat. Så legger jeg et lag med pastaplater. gjør dette så mange lag det rekker. Det er lurt å avslutte med tomatsausen (før du tar på ostesausen). Til slutt heller du over ostesausen og topper med litt revet ost.
  9. Stek lasagnen på 200 grader i 30 minutter.

Serveringstips
La lasagnen hvile i 10 minutter etter du har tatt den ut av ovnen. da får den satt seg skikkelig. det er også veldig godt med hvitløksbrød til.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s